Ofis Mobilyalarında Renk Kullanımının Önemi

Ofis Mobilyalarında Renk Kullanımının Önemi

Genel olarak ofis mobilyası seçimi günümüzde hiç olmadığı kadar fazla öneme sahip olmaya başladı. Çünkü artık klasik tarzdaki ofis mobilyalarının yerine firmalar kendilerine ve isteklerine en iyi şekilde uyacaklarına inandıkları tarzdaki ürünleri inceleyerek bunlar arasından seçimlerini yapabiliyorlar. İnsanların bir kısmı çok para harcayarak trendleri yakalayabileceğini düşünüyorlar. Gerçekte ise durum çok daha farklı. Çünkü artık önemli olan şey trendleri yakalamaktan ziyade çalışanların memnuniyeti. Düşünülenin aksine renkleri kullanmak rengarenk bir ofis hazırlamak anlamına gelmiyor. Çünkü böylesi ofisler de ciddi oranda dikkatleri dağıtabiliyor.

Yeşil renk genel olarak insanlara telkin ve güven duygusu vermektedir. Kişiyi sakinleştirir ve aynı zamanda yaratıcılığı da canlandırır. Bundan dolayı yaratıcılığın ön plana çıkartılmış olduğu durumlarda ofis mobilyası seçiminde yeşil renk tercih edilebilir.

Ofisin uzaktan etkili şekilde fark edilmesi isteniyorsa bunun  için renk seçimi mavi olmalıdır. Dinginlik ve huzur vermekte olan mavi aynı zamanda kan akışını da yavaşlatması ile bilinmektedir.

Başta Ofisizmir bünyesinde olmak üzere pek çok farklı firma tarafından en fazla tercih edilen renklerin başında ise beyaz geliyor. Saflığı ve temizliği çağrıştırmakta olan beyaz, iş ortamında istikrarın sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı da pek çok farklı firma ofisinde ağırlıklı olarak bu rengi kullanmayı tercih edebilmektedir.

Beyazın yanı sıra ofis mobilyası konusunda firmaların son dönemlerde en fazla tercih ettikleri renklerden bir diğeri de lacivert. Kozmik renk olarak kabul edilmiş olan lacivert sonsuzluğun yanı sıra verimi ve otoriteyi de simgelemektedir.

Dikkat çekici renklerden bir diğeri olan sarı renk ise genel itibari ile gelip geçiciliğin rengi olarak bilinmektedir. Bundan dolayı da özellikle çalışanların iş yerinde çok fazla zaman geçirmesi istenmediği yerlerde bu renk mobilyalar kullanılabilmektedir.

İştah açıcı bir renk olan kırmızının fiziksel etkilerinden biri de tansiyonu yükseltip kan akışını hızlandırmasıdır. Bundan dolayı Ofisizmir bünyesinde bu renk kullanılmak istendiği zaman öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şey kırmızının sakin renkler ile kombin edilmesi olmalıdır. Böylece ortaya etkili sonuçlar çıkmış olacaktır.