Ofis Mobilyalarında Yeni Çağ: Minimalizm

Ofis Mobilyalarında Yeni Çağ: Minimalizm

Minimalizm son yıllarda ilgi gören bir akım ve yaşam biçimidir. Minimalizm, yaşam alanında kalabalığa yer vermemek, sadeleştirmek, sade yaşamak ve yalınlık demektir. Bu yaşam biçimindeki en önemli kavram yaşam alanlarımızdaki gereksiz ve kullanışsız eşyalardan kurtulmaktır. Klasik ve ağır motifler, desenler ve işlemeler bu akımın dışında kalır. Minimalizm, modern hayatın bir sonucudur. Ev ve çalışma ortamlarının dar olması bu akıma uymayı zorunlu hale getirmiştir. Fakat daha da önemlisi bu akıma göre döşenmiş evler ve ofisler nesnelerin işlevlerine odaklanmamızı sağlar ve yaşam kalitemizi artırır. Bu nedenle iç mimarların ve endüstriyel tasarımcıların son yıllarda tasarımlarında kullandığı en önemli akımlardan biri olmuştur.

Minimalizm’de karakteristik renk beyazdır. Bunun dışında nötr, gri ve ahşap tonlar da sıklıkla kullanılır. Bu akımda verimlilik esastır. Yuvarlak hatlara sahip tek ve soft renklerden oluşan ofis mobilyaları kullanıldığında dikkat dağınıklıkları minimum düzeye indirilmiş olur. Özellikle ofis mobilyaları seçilirken bu tonların kullanımı, çalışanların hareket alanını genişlettiği için çalışma ortamındaki huzuru artırır.

Ayrıca bu akımda kullanılan malzemeler de önemlidir. Dayanıksız, çabuk yıpranabilen ya da kırılabilen malzemeler genellikle tercih edilmez. Sağlamlık baz alınarak üretilen ürünler genellikle ahşap aksanlı tasarlanırken deri ya da yumuşak dokulu kumaşlardan oluşmaktadır. Önemli olan ürünün minimum sayıda doku, malzeme ve renklerden oluşmasıdır. Ahşap uzun ömürlü olması ve sade bir görünüme sahip olması nedeniyle fazlasıyla tercih sebebidir. Bu özelliklerde üretilen ofis mobilyaları, rahatlık ve konforu da beraberinde getirir.

Minimalist tarzda mobilya seçimi yapılırken de bu yaşam biçiminin düşüncesinden yararlanılmalıdır. Keskin hatlı olmayan, sade ve düz modeller, soft renkli ürünler seçilmelidir. Ofis mobilyaları yalın bir şekilde kullanılmalı, üzerinde fazla aksesuar ve gereksiz araç gereçler bulunmamalıdır.

Özellikle ofis masası üzerinde oluşan kağıt yığınlarını minimum düzeye indirmek de bu görüntüyü korumamızı sağlamaktadır. Bunun için yine göz yormayan renklerde ofis mobilyaları seçilebilir, kapaklı ofis dolapları kullanılarak dağınık görüntüler ortadan kaldırılabilir.

Modern ofis mobilyaları da artık çoğunlukla minimalist akıma göre üretilmektedir. Abartıdan uzak olan bu mobilyalar aynı zamanda estetik bir görünüm de oluşturmaktadır. Siz de ofis mobilyalarınızı seçerken minimalizm akımından yararlanabilir, daha modern ve sade bir çalışma ortamı oluşturarak çalışma verimizi arttırabilirsiniz.